Deck the Halls, Gieves

A fő karaktere ennek a játéknak Bartie Worster, a P. G. Wodehouse regények hőse, Gieves pedig az inasunk. De ő csak a kerettörténetben szerepel, szóval nélküle utazunk Allison nagynénénkhez karácsonyi vakációra. Ott nagy meglepetésünkre másokkal is találkozunk, mint például „Checkers” Small-lal, élethosszig tartó haverunkkal, csakhogy egy Júlia nevű hölgy is ott van, a „femme fatale”.

A játékban választhatunk, hogy Wodehouse korabeli szlengben akarjuk olvasni a történetet, vagy jó lesz csak simán is, nekem még a sima verzióban is gondot okozott például az átvezető szövegek értelmezése, úgyhogy első körben mindenkinek ez ajánlott. A szöveg nehézségi szintjén túl a feladatok is nehezek, de egy egész kis tipp-rendszer van hozzájuk felépítve, ami alapján megoldhatók.

A játék hosszúsága pont jónak mondható, négy nagyobb egységből áll, de a képekkel nem voltak túl bőkezűek a helyszínekhez, ezekből is csak 3-4 áll rendelkezésre. A grafika a PC EGA korszakát idézi, még a betűtípusban is. Összességében elmondhatom, hogy végigjátszottam, bár nem teljesen értettem meg az események menetét a nehéz nyelvezet miatt. Ilyen se volt még.

https://itch.io/jam/an-adventuron-christmas-jam/rate/863899

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments