Santapunk 2076

Itt az ideje lassan elengedni a karácsonyt. Ezt a dolgot nehezítendő, találtam pár rövidebb karácsonyi játékot, ami a klasszikus kalandjátékok kialakítására hasonlít, szöveget kell begépelnünk a történet haladása érdekében, és közben változnak a statikus háttérgrafikák is. Néhány feladványt is meg kell oldanunk közben, gyakran számítógépek, szerverek, terminálok hackelésével, ami leginkább jelszavak kitalálásából, és más ügyeskedésből áll.

Az első történet a Santapunk 2076 – mondanom sem kell, melyik játékot idézi meg a címében. A történetben egy csomagot kell eljuttatnunk a címzetthez, a helyszínek és események futurisztikusak és nyomasztóak, mint egy vérbeli cyberpunk történethez illik. Valahol olvastam, hogy a cyberpunk kifejezés kisbetűvel írandó, mert public domain jogállású – nem is akartam nagybetűvel írni, mivel a cyberpunk szerintem is inkább egy fogalom, mintsem termék.

A játékban mindössze egy csomagot kell kézbesíteni, egy megadott címre, kijátszva az épület biztonsági rendszereit. A hackelős feladványok aranyosak, és bár valamelyik első ránézésre nehéznek tűnik, valójában könnyűek. A grafika egy anime-szerű világot idéz meg, a jövőben, a lila hajú főhősnővel remélhetőleg hamar sikerül azonosulnunk, amennyiben túl vagyunk már 1-1 ilyen alkotáson, valószínűleg. Bár az anime láz lecsengőben, emlékeinkben még élénken élhet.

https://itch.io/jam/an-adventuron-christmas-jam/rate/848862

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments