Victorian Detective

Még mindig az a panaszom, hogy nincs mostanában elég jóféle interactive fiction játék. Az őszi if szezon még nem indult be, viszont vége van a nyári részegeskedős fesztiválszezonnak, és lassan beszorulunk a szobába, a sör helyett Pepsi kólát/kávét kortyolgatunk, mivel ökör iszik magában, és különben is. Éppen ezért végignéztem okával a https://textadventures.co.uk oldalt, és a legjobbra értékelt játékok közül választottam ki azt, amelyiket a legeslegjobbra értékelte az oldal közönsége. Ez történetesen a Victorian Detective nevű játék volt, szóval én is nekilendültem a végigjátszásának. Szerencsére eléggé rövid játék, a maximális, 17 + 6 pont néhány próbálkozással megszerezhető.


Sosem rajongtam a krimikért, meg a detektívesdiért (Agatha Christie-ben sem tudom, mit élveznek sokan), de ami jó, az jó, meg kell hagyni. Ugyan a legtöbb helyes válaszra csak ráhibázás által találtam rá, de elvileg talán kikövetkeztethető a szövegből a helyes megoldás. Ahogy a címből is látszik, a Viktória korabeli Londonban játszódik a történet, sajnos túl sok fogalmam nincs se a Viktória korról, se Londonról, annyit tudok, hogy régen volt és messze innen… Hogy egy kis spoiler is legyen, egy kis 18-as karika ráférne a játékra, ha szigorúbbak lennénk, a nyitó jelenetben egy hulla mellett egy félig szívott cigaretta van, részeg londoniakról is szó esik, és előfordul egy kis ópium csempészkedés is. Vagy az ópiumot már csak én képzeltem hozzá? Lehet.

Mindenesetre felüldülés volt az utóbbi időben látott sok “nongame” után, meg az egyéb digitális alkotások után, amire csak kínkeservvel lehet ráhúzni a “játék” szót. A játéknak van(nak) folytatása(i) is, mindnek a nevében szerepel a Victorian Detective, az első rész a The Shakespearen Bomber alcímet viseli, azt hiszem a játékban a főleg bűnözők viselnek Shakespeare-i (ál)neveket, ezzel (is) jelezve a Viktória korabeliséget, mert természetesen a rosszfiúkkal is találkozunk a nyomozás során. Azt hiszem, hirtelen ennyi.

https://textadventures.co.uk/games/view/w207ce4zekubenmwgss5pa/victorian-detective

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments